Inplastningsmaskiner för paket och kartonger

Kategorier

Sortera efter

- kr

Sök

Bästsäljare

Inplastningsmaskiner för paket och kartonger

Spara tid på att packa kartonger och paket, förbättra dina anställdas bekvämlighet och produktivitet och minska användningen av förpackningsmaterial.

Inför beprövad manuell, halvautomatisk eller automatisk förpackningsutrustning i ditt företag och säkra effektivt paket i alla storlekar – från små och medelstora till riktigt stora paket.

Vad är och hur fungerar automatiska eller manuella paket- och kartongpackare?

Inplastningsmaskiner, även kallade roterande packbord, är toppmoderna maskiner som förbättrar ergonomin och framför allt minskar den tid som behövs för att säkra paket. De har utformats som en karakteristisk möbel, utrustad med en solid metallram, en särskild hållare för sträckfilm eller bubbelplast samt en halkfri bänkskiva vilket möjliggör en smidig rotation av paketet och kartongen.

Vilka typer av förpackningsmaskiner finns det?

Dessa typer av lösningar kan delas in efter användningsmetod och specifikt syfte. Den första gruppen omfattar: 

  • Manuella inplastningsmaskiner, dvs. roterande bord vars drift är helt manuell och kräver ständig närvaro av en lämplig operatör.
  • Halvautomatiska inplastningsmaskiner, dvs. lösningar med elektriska ställdon som gör det möjligt att justera plastfilmens position (höjd) på ett effektivt sätt. I detta fall är det endast rotering av bänkskivan som är manuell.

När det gäller den avsedda användningen kan vi dela in roterande bord i två typer:

  • Klassiska inplastningsmaskiner i form av höga bord som används för att packa små och medelstora föremål.
  • Låga inplastningsmaskiner (även kallade roterande plattformar) som i sin tur används för att säkra mycket större föremål.

Varför använda inplastningsmaskiner även i din verksamhet?

Tillämpning av roterande packbord för paket, kartonger med mera har ett antal specifika fördelar. De viktigaste av dessa är:

  • Betydligt snabbare förpackningsprocesser – med hjälp av inplastningsmaskiner kan den genomsnittliga förpackningstiden för ett enskilt paket minskas med upp till 100%.
  • Förbättrad arbetsergonomi – genom att använda deras kapacitet underlättar man förpackningsspecialisternas uppgifter och framför allt gör man deras arbete bekvämare.
  • Ekonomiska fördelar – regelbunden användning av inplastningsmaskiner har en påtaglig effekt på företagets resultat. En smidig, felfri och dessutom snabbare paketering innebär att många fler paket kan förpackas samtidigt och att förbrukningen av själva plastfilmen minskar betydligt.

För vem är inplastningsmaskinen avsedd? Ändamål och branscher där roterande bord fungerar bäst.

Roterande bord, som gör det möjligt att snabbt och effektivt linda in föremål i bubbelplast eller sträckfilm, används överallt där det finns ett behov av att säkra föremålen med dessa material eller helt enkelt för att bunta ihop paket. Detta gör dem idealiska för alla onlinebutiker, grossister och tillverkningsföretag, lager och enheter som hanterar och förpackar varor samt många fler.

Driver du ett företag där inplastning av paket eller kartonger är en del av vardagen? Då verkar det som om effepack inplastningsmaskiner är något för dig!

Hur beställer jag en inplastningsmaskin?

Det är enkelt! Till att börja med ska du hitta den produkt som bäst passar dina önskemål och din budget. Om du behöver ytterligare hjälp – kontakta våra rådgivare. När detta steg ligger bakom dig – konfigurera inplastningsmaskinen som du väljer, lägg den i din korg och slutför sedan din beställning. Väntetiden för din produkt är endast upp till 14 arbetsdagar.